Xo Dfndr 250

SEK

Robust och mångsidig äventyrsjeep för sjön – som gjord för de moderna och äventyrliga med höga krav på sjöduglighet, hållbarhet och komfort!

JAG VILL VETA MER

Beskrivning

– Robust äventyrsjeep för sjön – för de unga, moderna och äventyrliga!
– Välutrustad med bl.a: Zipwake, radar, kyl, värmare, takräcken, m.m.
– Ny motor (2020) som endast gått 58 gångtimmar och fabriksgaranti t.o.m 2027.

Xo Boats är ett finskt varumärke som tillverkar fritidsbåtar i storleken från 25 till 30 fot. Xo’s modeller har genomgående ett djupt V-skrov i aluminium med plastöverbyggnad och en modern, funktionell design.

Modellen 250 Dfndr är onekligen inspirerad av den välrenommerade, klassiska bilikonen med samma efternamn, kännetecknad av en rå, mångsidighet och militärisk robusthet. Notera design-fulländelsen i form av avgasrörssnorkeln på styrbords sida.

Planlösningen är av typen mittpulpet med walkaround och med en omgivande av aluminiumställning med tak i kombination med en skjutbar taklucka bildas en trivsam hytt som också går att stänga till med kapellsidor vid behov. Bakom pulpeten sitter förare och passagerare bekvämt i de två rejält fjädrade stolarna och bakom finns en sittbänk för ytterligare två med en praktisk kyllåda undertill.

Fördäcket har en stor lucka där t.ex packning och förtöjningsutrustning smidigt stuvas undan, ovan finns även integrerade fästöglor för att kunna surra utrustning på fördäcket, tom ett tält går att ställa upp för att kunna övernatta ombord om

Skrovet är i svetsat aluminium med ett yttre lager av kolfiber för att skydda och ge rätt look. Trots en vass bottenvinkel på 24 grader så är planingströskeln förvånansvärt låg och utan steglister skär skrovet vattenytan extra mjukt.

Detta exemplar är välutrustat med bla:
Fjädrande stolar, 2x Simrad NSS 9″ GPS, Radar, Zipwake-trimplan, bottenmålning, dieselvärmare, kyllåda, kapellsidor, fusion-ljudsystem, takräcken, däcksbelysning för/akter, ankringspaket, förtöjningspaket, spårsändare, säkerhetsmärkning. Det finns även en tillhörande båtvagn att köpa till om så önskas.

Med en slagkraftig V6 på 300 hk från Suzuki nås en toppfart på strax över 43 knop och i en behaglig marschfart i ca 28 knop en förbrukning på ~1,2 NM/L.

Motorn byttes till en ny 2020 pg.a stöld och har sedan dess endast gått 56h och är servad enl. bok.
Den har således bibehållen fabriksgaranti tom 2027 förutsatt fortsatt korrekt serviceunderhåll.

Sammanfattningsvis så är Xo 250 Dfndr är en robust och mångsidig äventyrsjeep för sjön – som gjord för de moderna och äventyrliga med höga krav på sjöduglighet, hållbarhet och komfort.

Kontakta oss för mer info och/eller en komplett utrustningslista.

Båten står på varv centralt i Stockholm och visas endast efter tidsbokning.

Med reservation för eventuella felskrivningar i annonsen.