Tiara 2900 Coronet

SEK

Klassisk amerikansk cruiser – där sportfiskebåt och cocktail-cruiser möts!

JAG VILL VETA MER

Beskrivning

– Klassisk amerikansk cruiser – där sportfiskebåt och cocktailcruiser möts.

– Utrustad med bl.a: wetbar, soldäcksstolar, soltak, salongsmattor och spoltoalett.

– Dubbla, kraftfulla V8:or med totalt 750 hk, manövrerade genom guldfärgade reglage.

Tiara Yachts är ett amerikanskt båtvarumärke som tillverkar båtar och yachter i storlekarna 30-55 fot.

Tiara är kända för sina högkvalitativa båtar med exklusiv finish som är gjorda för att klara Atlantsjö.

Modellen 2900 Coronet är en av deras tidlösa klassiker, som förvisso må vara en av deras minstingar men med sjöegenskaper och detaljkvalitet hämtad direkt från sina större modellsyskon.

2900 Coronets sittbrunn är uppdelad i två delar, den ena är ett stort akterdäck som kan anpassas efter dagsplanen, oavsett om det är solbadning, vattenlek, fiske, brygghäng eller lunchbjudningar som står på agendan så finns möjligheten för det här. Modellen påminner mycket om en annan klassiker; Bertram Moppie – men är både mer spaciös, elegant och i en betydligt mer modern tappning, dessutom >10 år yngre.

Den främre delen består av en upphöjd L-soffa i nära anslutning till en wetbar och en färskvattenkran, här sitter gästerna nära föraren och möjliggör att hålla samtalston med föraren även under färd. Vid förarplatsen sitter en ståtligt med all båtens instrumentering framför sig och bakom en hög vindruta med förlängd bimini, som väderskydd vid behov.

Eftersom att det är en axelbåt med separat växel-/gasreglage finns det 4st guldfärgade spakar att bemästra och när du väl fått in snitsen, är det stor risk att alla andra typer av reglage känns rätt beige.

Framöver finns en djup förpik med övernattningsmöjlighet för två samt ett tillhörande pentry med diskho, micro, kyl och dessutom ett separat WC-utrymme med spoltoalett och septiktank.

Det här exemplaret är bl.a utrustat med:
Ankarspel i fören, GPS 12″, ekolod, svarta däcksmattor, micro, kyl, antenner, aktersoffor, biminitop, bottenmålning med sidor med massor mer.

Framdriften sköts av två kraftfulla V8:or, Crusader Captains Choice 6.0 MPI375hk styck som via axeln och de fyrbladiga bronspropellrarna kan driva båten i upp till 40 knop med en behaglig marschfart på ca 24 knop. Förbrukningen ligger på ca 1,7 l/nm per motor vid marschfart.

Kontakta oss för mer info och/eller komplett utrustningslista.

Båten står förvarad på varv och visas efter tidsbokning.

Med reservation för ev. felskrivningar i annonsen.