Riva Ariston No 187

1,629,000 SEK

En flytande möbel för den som bara nöjer sig med det bästa och vill förknippas med en livsstilsikon!

JAG VILL VETA MER

Beskrivning

– Sällsynt, flytande möbel; sjösatt första gången 1958.

– Totalt renoverad 2014 men de flesta originaldelarna i behåll.

– För den som vill cruise:a så stilrent det bara är möjligt!

Riva Yachts är ett av världens mest välrenommerade båtvarv genom tiderna och har rötter ändå sedan 1870. De tillverkar sina båtar i norra Italien och deras modellsortiment sträcker sig från ca 27 till 130 fot.

För de flesta båtentusiaster är det en dröm att någonsin kunna äga en Riva och Ariston är troligen deras mest omdrömda modell genom tiderna.

Kanske är det Aristons välvda skrovform i exklusiv mahogany (trä); originellt raka för; vackra exteriöra kromdetaljer och/eller luxuösa färgsättning som lyckats skapa ett så historiskt starkt ha-begär, ingen vet nog säkert.

Det här exemplaret är i alla fall av årgång 1958 med no. 187 instansat och är en sällsynt version av Ariston med flat nose”, dvs en rakare för än sina efterkommor, som därmed blev något längre.

En totalrenovering gjordes av detta exemplar 2014 av dess nuvarande ägare vad gäller både skrov, motor, textiler och kromdetaljer och den har sen dess används väldigt sparsamt, varav skicket är väldigt bra.

Bland utrustningslistan finns: 
Solbädd till aktern, nytt hamnkapell, badstege i mahogany, kromade: (sökarljus, lanternor, detaljer), original instrumentpanel: (fart, oljetryck, batterispänning), signalhorn, startbatteri, bottenmålning, flaggstång m. flagga, elektrisk länspump m.m.

Framdriften står en axeldriven Riva GM V8 på ca 330 hästkrafter för, den ger en behaglig marschfart på ca 23 knop och en toppfart på upp till ca 40 knop och gångtimmarna uppskattas till endast ca 20h.

Sammanfattningsvis så är Riva Ariston en båtarnas båt för den som bara nöjer sig med det bästa och vill förknippas med en flytande livsstilsikon!

Kontakta oss för mer information och/eller för att boka visning.