Riva Ariston No 187

1,629,000 SEK

En flytande möbel för den som bara nöjer sig med det bästa och vill förknippas med en livsstilsikon!

JAG VILL VETA MER

Beskrivning

 • Sällsynt, klassisk, flytande möbel; sjösatt första gången 1958.
 • Totalt renoverad 2014 med originaldelar i behåll.
 • En livsstilsikon för den som vill förknippas med högsta möjliga stil och elegans även till sjöss!
  .
  Riva Yachts
  är ett av världens mest välrenommerade båtvarv genom tiderna och har rötter ändå från 1870. De tillverkar sina båtar i norra Italien och deras modellsortiment sträcker sig från ca 27 ft ändå upp till 130ft. För de flesta båtentusiaster är det en dröm att någonsin kunna äga en Riva; och Ariston är troligen deras mest omdrömda modeller genom tiderna. Kanske är det pg.a dess välvda skrovform i exklusiv mahogany, dess originellt raka för, vackra exteriöra kromdetaljer och/eller luxuösa färgsättning.
  .
  Planlösningen för Riva Ariston är så klassisk och stilfullt det kan bli, med en hög, välvd vindruta framför de två sittbrunnarna med soffor klädda i Riva-turkos-färgade textiler. Över aktern går det att lägga en solbädd och det går dessutom att fälla ner det främre ryggstödet för att bilda en heltäckande sittbrunnsbädd.
  .
  Det här exemplaret
  är av årgång 1958 med no. 187 instansat och är en extra sällsynt version av Ariston, som har “flat nose”; dvs en rakare för än sina efterkommor, som därmed blev något längre. En totalrenovering gjordes 2014 av dess nuvarande ägare vad gäller både skrov och textiler och har sen dess används väldigt sparsamt, varav skicket är väldigt bra.
  .
  Bland utrustningslistan
  finns: solbädd till aktern, nytt hamnkapell, badstege i mahogany, kromade: (sökarljus, lanternor, detaljer), original instrumentpanel: (fart, oljetryck, batterispänning), signalhorn, svensk flagga, startbatteri, bottenmålning, elektrisk länspump m.m.
  .
  Framdriften
  står en axeldriven inombordare på ca 300 hästkrafter för, det ger en behaglig marschfart på ca 23 knop och en toppfart på upp till ca 40 knop.
  .
  Sammanfattningsvis
  så är Riva Ariston båtarnas båt, en flytande möbel för den som bara nöjer sig med det bästa; och vill förknippas med en livsstilsikon!
  .
  Kontakta oss för mer information och/eller för att boka visning.
  .
  Med reservation för ev. felskrivningar i annonsen.