Riva Ariston No 187

2,129,000 SEK

För den som bara nöjer sig med det bästa och vill cruise:a i/förknippas med en flytande, propeller-bestyckad livsstilsikon!

JAG VILL VETA MER

Beskrivning

– Sällsynt, flytande möbel; sjösatt första gången 1958.
– Totalt renoverad 2014 men de flesta originaldelarna i behåll.
– För den som vill cruise:a så stilrent det bara är möjligt!

Riva Yachts är ett av världens mest välrenommerade båtvarv genom tiderna och har rötter ända sedan 1870, de tillverkar sina båtar i norra Italien och bland deras modeller numera finns båtar från ca 27 till 130 fot.

För de flesta som har någon uppfattning om båtar, är det en dröm att någonsin kunna äga en Riva, och Ariston är troligen deras mest om-drömda modell genom tiderna.

Kanske är det Aristons välvda skrovform i exklusiv mahogny (trä); originellt raka för; vackra exteriöra kromdetaljer och/eller luxuösa färgsättning som lyckats skapa ett så historiskt starkt ha-begär, ingen vet nog säkert.

Det här exemplaret är av årgång 1958 med no. 187 instansat och är en sällsynt version av Ariston med flat nose”, det vill säga en rakare för än sina efterkommor, som därmed blev något längre.

En totalrenovering gjordes av detta exemplar 2014 av dess nuvarande ägare vad gäller både skrov, motor, textiler och kromdetaljer och den har sedan dess använts väldigt sparsamt, varav skicket är väldigt bra.

Bland utrustningslistan finns:
Solbädd till aktern, nytt hamnkapell, badstege i mahogany, kromade: (sökarljus, lanternor, detaljer), original instrumentpanel: (fart, oljetryck, batterispänning), signalhorn, startbatteri, bottenmålning, flaggstång med flagga, elektrisk länspump m.m.

Framdriften står en axeldriven Riva GM V8 på ca 330 hästkrafter för, den ger en behaglig marschfart på ca 23 knop och en toppfart på upp till ca 40 knop och gångtimmarna uppskattas till endast ca 20h.

Sammanfattningsvis så är Riva Ariston för den som bara nöjer sig med det bästa och vill förknippas med en flytande livsstilsikon!

Välkommen att kontakta oss för mer information och/eller för att boka tid för en visning och ta ett steg närmare din drömbåt.

Samtliga bilder: ©️ Boats Int. AB